About us

 

Retro Studio bestaat sinds 15 februari 2002. In Purmerend, onder de rook van Amsterdam, bieden wij u een prachtige winkel/showroom. Onze bijzondere collectie vintage meubelen, lampen en woonaccessoires staan klaar om door u te worden gezien. Ons doel is u een zo breed mogelijk aanbod te doen van origineel 20th century design en design classics. Bij Retro Studio zult u dan ook geen nieuwe artikelen of kopieen tegenkomen, al onze meubelen, lampen, kunst en woonaccessoires zijn origineel uit de jaren 50 tot 80.

 

Hoe het begon…

    Retro Studio logo 2002

 

Zo rond de 14de verjaardag van Maaike (1994) is de basis van Retro Studio ontsprongen, al was ze zich daar niet bewust van. Haar kamer was toe aan een grondige opknapbeurt. Op naar Amsterdam om een paar goed foute rollen origineel behang uit de begin jaren 70 te zoeken. Eenmaal gevonden ( een met een heel psychedelisch printje) en op de muur geplakt was de kamer klaar voor de volgende stap: de verzamelwoede…

Al kende ze elkaar nog niet, Dennis was al wat eerder met zijn verzamelwoede bezig maar vooral ook met handelen. Als ventje van zes (1980) stond hij al met zijn spulletjes op de rommelmarkt, en op z’n 16e deed hij dat nog. De stap om na de Mavo naar de detailhandel school te gaan en zo de grondbeginselen van een eigen bedrijf te leren was dan ook niet vreemd. Ondertussen begon zijn interesse voor interieur en dan vooral die uit de jaren 50 vorm aan te nemen.

Op het moment dat de paden van Dennis en Maaike zich kruisten (1999), was buiten de liefde voor elkaar die voor interieur uit de jaren 50, 60 en 70 bij beide al uitgebreid aanwezig. Heel vreemd is het dan ook niet dat de twee zonder er erg over nagedacht te hebben ( eigenlijk gebeurde het gewoon) samen aan het verzamelen sloegen…

Het kleine huisje waar ze woonden werd omgetoverd tot een waar pakhuis. Dit ging natuurlijk heel geleidelijk en begon met een lamp, een stoel, een kast, een salontafel, een eettafel, nog een stoel, een bank, nog een paar lampen en ga zo maar door. Maar al snel werden ze toch wel met hun “neus op de feiten gedrukt” dat het wel erg vol werd (inmiddels ook bij beide ouders) en eigenlijk zo niet langer ging. Op hun pad kwam een winkelpand en loods in het centrum van Purmerend, en dat er ook een woonruimte bij zat dat was mooi meegenomen.

En zo opende Retro Studio op 7 september 2002 voor het eerst zijn deuren. Een perfecte plek net boven Amsterdam op maar 25 minuten rijden vanaf het centrum van die stad. Intussen is het bedrijf uitgegroeid naar een winkel waarin beide full time al hun energie kwijt kunnen. Studie en de jaren ervaring hebben ertoe geleid dat de winkel een breed aanbod heeft van allerlei originele interieur stukken uit de vorige eeuw die verkocht worden over de hele wereld. Hun eigenwijsheid heeft ertoe aangezet dat ze alleen originele artikelen van goede kwaliteit aanbieden. Hun motto en kracht blijft dan ook dat ze de artikelen die ze verkopen “zo zelf in huis zouden zetten”. Hiermee geven zij duidelijk aan met een kritische blik naar ieder artikel te kijken.

In de week zijn ze druk bezig met het ontvangen van klanten die na het maken van een afspraak langs komen, de website bijhouden en het ophalen en bezorgen van artikelen. Op zaterdag ontvangen beide de klanten in de winkel.  Ze hopen u er binnenkort ook te kunnen ontvangen!

 

Retro Studio
Kanaalstraat 5
1441 KE Purmerend
The Netherlands

 

25 minuten van Amsterdam centrum

Openingstijden winkel:
Zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.
Alle andere dagen open op afspraak 

   

 

   

Klik hier voor een impressie van de winkel

 

 
BackRETRO STUDIO | KANAALSTRAAT 5 | PURMEREND | THE NETHERLANDS             VINTAGE - TWEEDEHANDS DESIGN


Copyright © 2002-2015 Retro Studio